مزیت رقابتی کسب و کار

مزیت رقابتی کسب و کار

مزیت رقابتی کسب و کار یکی از عاملان موفقیت است، با توسعه فناوری و هوشمند شدن مشتریان در انتخاب بهترین محصولات بازار، هر شرکت باید بتواند با ایجاد مزیت رقابتی، کسب‌وکار خود را سرپا نگه‌ دارد. عبارت «مزیت رقابتی» ابتدا توسط کارشناسان غربی مطرح شد و سپس توسط مدیران غربی نیز به اجرا درآمد.

مزیت رقابتی کسب و کار یا (Competitive Advantage) به مزیت‌هایی گفته می‌شود که یک کسب‌وکار را نسبت به رقیبانش در اولویت قرار می‌دهد. اگر شما بتوانید محصولی که می‌فروشید را سریع‌تر به دست مشتریان برسانید یا آن را ارزانتر ارائه دهید، شما یک مزیت رقابتی ایجاد کرده‌اید.

شرکت‌ها از آن جهت مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند تا بتوانند جایگاه بهتری در بازار پیدا کنند؛ در این ‌صورت مشتریان بیشتری به سراغشان خواهد رفت و افزایش فروش خواهند داشت. ایجاد مزیت رقابتی می‌تواند در هر زمانی اتفاق بیفتد. این نوع مزیت‌ها نه تنها مشتری را به خرید از شما ترغیب می‌کند، بلکه نشان می‌دهد که در مقایسه با رقیبانتان شما برتر هستید.

در ادامه شما را به تماشای ویدئو مهندس درویش زاده در رابطه با مزیت رقابتی در کسب و کار در اینستاگرام دعوت می کنیم.

نمونه های مزیت رقابتی کسب و کار

  • استفاده از بسته بندی و خاص و شکیل برا محصولات تان
  • زمان ارسال محصول و رساندن کالا به دست مشتری
  • هدف گرفتن یک موقعیت جغرافیایی خاص
  • پایین نگه داشتن قیمت ها نسبت به رقبا
  • استفاده از تکنولوژی های جدید
  • استفاده از نیروهای متخصص
  • خدمات پس از فروش و…

ایجاد مزیت رقابتی کسب و کار

برای آنکه بتوانید در این کار موفق شوید نیاز دارید که سه عامل را بررسی و مورد تحلیل قرار دهید که در ادامه به آنها می پردازیم.

ایجاد مزیت رقابتی کسب و کار
ایجاد مزیت رقابتی برای کسب و کار

پیشنهاد مطالعه: مقاله آموزشی مشاوره تبلیغات اینترنتی را حتما مطالعه کنید.

کسب دانش

بهتر است برای اینکه بتوانید متفاوت از رقیب‌ هایتان باشید بر دانش و توانمندی تیم کسب و کار خود تکیه کنید. برای مثال برند گوگل سال‌هاست که تکنولوژی‌های جدید و به‌ روز در دستور کار خود دارد و از این بابت دست‌ نیافتنی شده است.

توانمندی و دانش شما می‌تواند برای شما مزیت رقابتی کسب و کار به ارمغان بیاورد و خودش نیز یک مزیت نسبی برای کسب و کار شما باشد. برای مثال اگر تیمی متخصص در امر فروش داشته باشید بهتر می‌توانید نسبت به سایر رقبا محصولات خود را به فروش برسانید. حتی اگر توانمندی‌های محصولات شما در حد رقیب تان باشد.

تحلیل رقبا

عملکرد رقبا را با دقت دنبال کنید. ببینید چه خدماتی ارائه می‌دهند و کدام خدمات مهم را در لیست کار خدمات خود ندارند. ببینید رقیبان تان چه ضعف‌هایی دارند و سعی کنید آن ضعف‌ها را در کسب و کار خود جبران کنید.

در واقع باید نقاط ضعف رقیبان تان را به نقاط قوت خود تبدیل کنید. سعی کنید وب‌سایتی زیبا با یک طراحی متفاوت داشته باشید و متفاوت از رقیب تان جلوه کنید.

تحلیل مشتری

مشتری‌ها را فراموش نکنید. در نهایت آن‌ها هستند که بابت کالا و خدمات شما پول می‌پردازند. ارزش‌هایی برای آن‌ها در نظر بگیرید. ارزش‌هایی بیشتر با قیمت پایین‌تر. برای مثال در نظر بگیرید شما و رقیب تان هر دو خدمات حمل و نقل بین‌المللی کالا ارائه می‌دهید.

اگر قیمت حمل هر دوی شما یکسان باشد مشتری با در نظر گرفتن خدمات پس از فروشتان انتخاب خواهد کرد. بنابراین بهتر است نیازهای مشتریان را بشناسید، بدانید که مشتریان شما چه کسانی هستند و بر اساس آن اقدام به رفع نیازهای آنان نمایید.

قیمت مناسب

قیمت پایین همیشه اهرم خوبی برای فروش بیشتر بوده است. این استراتژی از دیرباز مزیت رقابتی کسب‌ و کارهای زیادی بوده است. البته منظور از پایین بودن قیمت، قیمت پایین محصولات بی‌کیفیت نیست؛ آنچه که در این مزیت رقابتی اهمیت دارد، عرضه محصولات مشابه محصولات رقبا با قیمت پایین‌تر است.

اگر بتوانید واسط‌ های خرید مواد اولیه را حذف کنید، همان مواد اولیه قبلی را با قیمت پایین‌تری تهیه خواهید کرد. آنگاه هزینه‌های تولید محصولتان کاهش یافته و قیمت‌ فروش آن محصول هم پایین‌تر خواهد بود.

استفاده از تکنولوژی در کسب و کار

امروزه بسیاری از کسب‌وکارها با معرفی و ارائه آنلاین محصولات و خدمات خود در شبکه‌های اجتماعی، به دنیای گسترده‌تری راه پیدا کرده‌اند که هیچ محدودیتی در آن وجود ندارد، به‌ خصوص محدودیت مشتری!

بنابراین ارائه گسترش خدمات و محصولات به‌صورت آنلاین خود می‌تواند یک مزیت رقابتی باشد. هر چقدر بیشتر و بهتر از تکنولوژی بهره بگیرید، ارزش‌های تازه‌تری به مشتریان خود ارائه می‌دهید.

بروز باشید

آپدیت بودن برای بسیاری از صاحبان کسب‌وکار سخت است. فروشندگان ترجیح می‌دهند وقت خود را به کارهای دیگری اختصاص دهند تا اینکه هر روز در زمینه کاری‌شان خود را بروزرسانی کنند. افرادی که به‌روز هستند، همیشه پیشتازند. آن‌ها از آخرین دستاوردهای مربوط به کار خود آگاه هستند و از آن‌ها در کار خود بهره می‌برند.

بازی و سرگرمی ایجاد کنید

اگر بتوانید خرید یا ارائه خدمت خود را برای مشتریانتان تبدیل به یک بازی یا سرگرمی کنید، یک مزیت رقابتی فوق‌العاده ایجاد کرده‌اید. این مزیت از آن جهت اهمیت دارد، چون با ساختار ذهن انسان هماهنگ است؛ در واقع ذهن انسان عاشق بازی و سرگرمی است. اگر شما بتوانید این لذت را برای مشتریان خود فراهم کنید، افراد بیشتری به شما مراجعه خواهند کرد.

احترام به مشتری در مزیت رقابتی کسب و کار
احترام به مشتری در مزیت رقابتی کسب و کار

پیشنهاد مطالعه: مقاله آموزشی مشاوره تبلیغات کسب و کار را حتما مطالعه کنید.

احترام به مشتری یک ضرورت است و در هر کسب‌وکاری باید رعایت شود. شما هرچقدر بهتر و بیشتر به نیازهای مشتریان خود توجه کنید، در آن‌ها حس بهتری ایجاد کرده‌اید. وقتی مشتری‌ها حس خوبی نسبت به شما داشته باشند، برای دفعات مکرر به شما مراجعه می‌کنند و به مشتری‌های وفادارتان تبدیل می‌شوند. ضرورت احترام به مشتری را با دقت و کیفیت بالاتری ارائه دهید تا بتوانید شاهد پیشرفت کاری خود باشید.

مزیت رقابتی در چه بخش‌هایی از کسب و کار قابل استفاده است؟

  1. کیفیت و سرعت اپلیکیشن یا وب‌سایت
  2. استفاده از فناوری‌های به‌روز
  3. نحوه ارسال محصولات
  4. خدمات پس از فروش
  5. قیمت‌گذاری محصول
  6. نحوه فروش

سخن آخر

به خاطر داشته باشید که مزیت رقابتی کسب و کار یکی از عناصر مهم بازاریابی است. بازاریابی ابعاد بسیاری دارد و روز به روز نیز علم آن رو به گسترش است. سعی کنید با آموختن ابعاد مختلف بازاریابی و به‌ کارگیری آن‌ها بر درآمد خود و شرکت تان بیفزایید. اگر به دنبال ایجاد یک برنامه بازاریابی (Marketing Plan) برای مجموعه خود هستید، می توانید از طریق لینک های زیر با تیم پشتیبان در ارتباط باشید.

خانم مهندس پورنقی  خانم مهندس برومند

ثبت نام رایگان در پنل ممبر و فالور لاین استور

پاسخ خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • تلفن خود را همراه با صفر درج کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس برقرار کنند. مثال: 09375555555

فرم مشاوره