زمانی که عبارت « آشنایی با بازاریابی اینترنتی » به گوشتان میخورد یا آن را جایی میبینید، نخستین چیزی که به ذهنتان میرسد چیست؟
صاحبان مشاغل احتمالا با دیدن آن به یاد وبسایت میافتند؛ برخی افراد به شبکههای اجتماعی فکر میکنند و دستهای هم به وبلاگها.
تمامی اینها برای منظور تبلیغات قابل قبول هستند و موارد یاد شده، هر یک به مانند قطعه پازلی است که در کنار یکدیگر مجموعهای جامع و گسترده به وجود میآورند و ما آن را با نام بازاریابی اینترنتی میشناسیم.
متأسفانه، صاحبان مشاغلی که قصد دارند حضور مؤثری در اینترنت داشته باشند باید قطعههای پازل بسیاری را مدیریت کنند.
به هر عنوان بازاریابی اینترنتی از ملزومات هر نوع کسبوکاری است؛ حتی اگر چندان بزرگ نباشند و در سطح محلی فعالیت کنند. با داشتن حضوری مؤثر در اینترنت میتوان تخصص و حوزهٔ کاری خود را به دیگران معرفی کرد،
به مشتریهای راغب جدید دست یافت و به فروش و عرضهٔ محصولات و خدمات پرداخت؛ اینها همه در حالی است که با داشتن اطلاعات کافی و بدون نیاز به کمک افراد متخصص در زمینهٔ بازاریابی میتوان به تمامی اهداف یاد شده دست یافت.
دوره آشنایی با بازاریابی اینترنتی درباره مطالب اساسی مرتبط با انواع پلتفرمهای بازاریابی اینترنتی (آنلاین) است و البته اطلاعاتی هم در اختیارتان قرار خواهیم داد که برای شروع فعالیتها در این زمینه کارآمد و مفید خواهد بود.
پیشنهاد مطالعه: مقاله آموزشی مشاوره تبلیغات اینترنتی را حتما مطالعه کنید.
منظور از آشنایی با بازاریابی اینترنتی
تا به حال به گسترش برند، محصول و یا خدمتِ شرکت خود از طریق بستر وب فکر کردهاید؟ بازاریابی اینترنتی، استفاده از کانالهای مبتنی بر وب است تا بتوانید یک پیام در مورد برند، محصولات و یا خدمات خود به مشتریان بالقوه برسانید.
با گسترش فضای وب و استفاده مردم از دنیای اینترنت، کسبوکارهای بسیاری از انواع بازاریابی دیجیتال جهت گسترش برند خود استفاده میکنند تا از این طریق کاربران بسیاری را با محصول و خدمت خود آشنا میکنند.
روشهای زیادی برای به کارگیری بازاریابی آنلاین وجود دارد که از جملهی آنها میتوان به ایمیل مارکتینگ، بهینهسازی موتور جستجو، شبکههای اجتماعی، تبلیغات آنلاین و… اشاره کرد.
هدف این است که وقتی کاربر در حال مطالعه، خرید، جستجو کردن، گپوگفت در شبکههای اجتماعی و … در فضای اینترنت است، با کمک بازاریابی آنلاین توجه او را به خود جلب کنید و بازدیدکنندهی وبسایت خود را به مشتری تبدیل کنید.
همانطور که میدانید بازاریابی های اینترنتی با بازاریابی سنتی تفاوتهای اساسی دارد. در واقع بازاریابی سنتی در بیشتر مواقع از بازاریابی برونگرا استفاده میکند؛ در صورتی که بازاریابی آنلاین در اکثریت مواقع زیر مجموعهی بازاریابی درونگرا قرار میگیرد.
پیش از اینکه تا این میزان استفاده از بازاریابی آنلاین همهگیر شود، بسیاری از کسبوکارها از بازاریابی سنتی از قبیل چاپ بروشور، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، بیلبورد و… استفاده میکردند.
جالب است که با این همه گسترش تکنولوژی، همچنان کسبوکارهای زیادی از این نوع شیوههای بازاریابی استفاده و بسیاری از بودجهی خود را صرف تبلیغات سنتی میکنند.
تصور کنید شما محصولاتی را در بازار ارائه داده اید. برای معرفی محصول خود تبلیغات تلویزیونی و رادیویی انجام میدهید و بروشور محصول خود را پخش میکنید. طبیعتا اگر تبلیغ شما به دست مخاطبان اصلیتان برسد، فروش شما افزایش پیدا میکند ولی راه آنالیزی برای تخمین بازده هر کدام از این روشها وجود ندارد.
همچنین کنترل خاص و سریعی روی اجرای کمپین در حال انجام وجود ندارد. در صورتی که در بازاریابی آنلاین شما میتوانید با صرف هزینهای بسیار کم، تبلیغات خود را اجرا و محصول خود را معرفی کنید.
همچنین میتوانید در مراحل مختلف، کمپین خود را زیر نظر داشته باشید، بررسی کنید و در هر مرحله آن را تغییر دهید تا به نتیجهی موردنظر خود دست یابید.
مزایای بازاریابی اینترنتی
- بررسی و اندازهگیری تاثیر کانالهای مختلف
یکی از مزایای اصلی بازاریابی به صورت اینترنتی، بررسی کانالهای مختلف بازاریابی است. شما میتوانید مسیر حرکت بازدیدکنندگان وبسایت خود را دنبال کنید و راههایی مختلفی را که کاربران برای رسیدن به وبسایت یا لندینگ شما طی میکنند، زیرنظر قرار دهید.
همچنین میتوانید تاثیر کانالهای مختلف را بررسی کنید، دریابید کدام کانالها، بازدهی بیشتری دارند و باعث افزایش مشتریان کسبوکار شما میشوند.
- بررسی رفتار مشتری
با بررسی رفتار مشتری و ویژگیهایی از قبیل سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی و… از طریق ابزارهای بازاریابی دیجیتال، میتوانید مشتریانی را که پتانسیل بالاتری برای خرید دارند و بیشتر با برند شما درگیر میشوند، پیدا کنید.
محصولات مرتبط با سلیقهی آنها را در اختیارشان قرار دهید و پیشنهادهای جذابی به آنها ارائه کنید. این ویژگی به شما فرصت میدهد، لحظه به لحظه نیازهای مشتریان خود را دنبال کنید و محصولات متناسب به آنها نشان دهید.
به طور مثال فرض کنید فردی از شما تلفن همراه خریداری میکند. در مراحل بعد احتمالا او به قاب موبایل، هندزفری و… نیاز پیدا میکند. میتوانید از فرصت موجود استفاده و محصولات موجود خود را به او معرفی کنید.
- دسترسی سریع و راحت
گسترش فضای وب و استفاده از بازاریابی اینترنتی سبب میشود کاربران بتوانند به راحتی یک کلیک، با محصول شما آشنا شوند و بعد از طی فانل فروش محصول موردنظر را خریداری کنند.
- هزینههای عملیاتی پایین
یکی از مزایای بسیار مهم بازاریابی اینترنتی، صرفهجویی در زمان، مقرون به صرفه بودن و حفظ محیط زیست است. به طور مثال فرض کنید قصد دارید بروشورهای تبلیغاتی خود را چاپ و پخش کنید.
علاوه بر مصرف کاغذ و هزینههای چاپ بسیار، زمان زیادی باید صرف شود تا بروشورها به دست افراد مناسب برسند. در صورتی که در بازاریابی آنلاین، برخلاف روشهای سنتی، میتوانید به طور مثال با ارسال ایمیل یا ساختن یک کلیپ و انتشار آن در شبکههای اجتماعی پیام خود را در پهنای گستردهتری به گوش مخاطبان برسانید.
- هدفگیری دقیقتر مشتری
در آشنایی با بازاریابی اینترنتی شما میتوانید مشتریان خود را دستهبندی کنید و پیشنهادهای مختص هر دسته را در اختیارشان قرار دهید. دستهبندیهایی از منظر جغرافیایی، سن، تحصیلات، علاقهمندی، جنسیت و… ایجاد کنید.
یک یا چند دستهبندی موردنظر خود را انتخاب کنید؛ سپس تمرکز خود را روی آنها بگذارید، آنها وارد فانل فروش کنید تا بهترین نتیجه را از فرایند بازاریابی خود کسب کنید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله آموزشی بازاریابی از طریق مشتری را حتما مطالعه کنید.
ابزارهای بازاریابی (اینترنتی)
برای فعالیت در حوزهی بازاریابی اینترنتی یا آنلاین، لازم است با ابزارهای مختلف دیجیتال مارکتینگ آشنا باشید و بتوانید با کمک آنها، محصولات یا خدمات خود را به کاربران معرفی کنید. بازاریابی اینترنتی و آنلاین ۷ زیر شاخه اصلی زیر را شامل می شود:
- سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو
- بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM
- بازاریابی محتوایی
- بازاریابی شبکه های اجتماعی
- تبلیغات کلیکی یا PPC
- بازاریابی وابسته یا همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
- بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ
سخن آخر
ممکن است برداشتن قدمهای اولیه آشنایی با بازاریابی اینترنتی برایتان دشوار باشد و به کمی زمان نیاز است تا خود را با شرایط وفق دهید و اطلاعات بیشتری دربارهٔ فعالیتهای آن پیدا کنید.
به هر عنوان، بازاریابی اینترنتی جزء جداییناپذیر هر نوع کسبوکاری است و حتی کسبوکارهای کوچک که به منظور خدمترسانی به مشتریهای محلی راهاندازی شدهاند باید آن را مد نظر قرار دهند تا بتوانند به مرور زمان کارشان را گسترش دهند و به مشتریهای بیشتری دسترسی پیدا کنند.
اگر شما هم در راه اندازی کسب و کار خود نیاز به مشاوره دارید می توانید از طریق لینک های زیر با تیم پشتیبان در ارتباط باشید.
خانم مهندس پورنقی خانم مهندس برومند
یکی از امکانات ویژه کسب درآمد استفاده از نرم افزار های ارتباط با مشتریان تحت وب با نام سامانه پیامک اطلاع رسانی است. پیشنهاد ما استفاده از سامانه اطلاع رسانی و مدیریت ارتباط با مشتریان لاین استور است. این سامانه را می توانید به صورت رایگان از سایت لاین استور دریافت کنید.
ثبت نام رایگان در پنل ممبر و فالور لاین استور