ریبرندینگ و اهمیت آن

ریبرندینگ و اهمیت آن

ریبرندینگ و اهمیت آن

در این مقاله درباره ریبرندینگ (Rebranding) می‌خوانیم. یعنی قرار است بفهمیم که ریبرندینگ چیست؟ چرا شرکت‌ها ریبرندینگ می‌کنند؟ و ریبرندینگ چگونه انجام می‌شود؟ 

ریبرندینگ به زبان ساده

قبل از تعریف ریبرندینگ، بیایید یک تعریف مشترک از برند – بین خودمان – داشته باشیم بعد به سراغ ریبرندینگ برویم. برند شامل همه احساسات، ویژگی‌ها و مفاهیمی است که به یک نام گره خورده ‌است.

لوگو، رنگ، شعار، صدا و طراحی، از متداول‌ترین مواردی است که در ظاهر دیده می‌شود؛ اما تمام برند این نیست. یک برند موفق دارای یک تصویر ذهنی خوب در ذهن مردم است که باعث تمایز آن از رقبا می‌شود؛ حالا اگر یک برند بخواهد این تصویر را بهتر کند، ریبرندینگ انجام می‌دهد. بنابراین:

ریبرندینگ به معنی بازسازی تصویر برند در ذهن مشتری با هدف بهتر شدن یا جلوگیری از بدتر شدن است. 

در یک ریبرندینگ تلاش می‌کنیم با تغییر عناصر هویت بصری (نام، رنگ، لوگو، طراحی) و پیام‌هایی که به مخاطب می‌دهیم (استراتژی برند، ارزش‌ها، ماموریت، چشم‌انداز، هدف، تگ‌لاین) تصویری که در ذهن مردم ایجاد شده را آنطور که می‌خواهیم بازسازی کنیم.

یک ریبرندینگ موفق چه مراحلی دارد؟

ریسک بازسازی برند در صورتی کم می‌شود که با برنامه انجام شود. چون بازسازی برند می‌تواند در ابعاد کوچک یعنی در حد یک تغییر لوگو باشد یا در ابعاد بزرگ یعنی تغییر کل استراتژی برندینگ و بازاریابی! پس نمی‌توان برای همه یک نسخه پیچید.

۱. هدف و شاخص‌های ریبرندینگ را مشخص کنید

اگر برند فعلی هیچ مشکلی ندارد و شاخص‌های اصلی درآمد روند خوبی را نشان می‌دهند، نیازی به ریبرندینگ نیست. بعضی کسب‌وکارها بدون دلیل خاصی ریبرندینگ می‌کنند و اگر از آن‌ها بپرسید چرا این کار را می‌کنید، دلیل قانع کننده‌ای ندارند. در واقع اگر همان برند قبلی هم بماند، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

دلایلی مثل تغییر مدیرعامل و دخالت دادن سلیقه‌های شخصی، پوشش دادن بحران‌های روابط عمومی، ضعف در بخش‌هایی غیر از برندینگ و… از دلایل متداولی هستند که به غلط منجر به تصمیم برای ریبرندینگ می‌شوند.
فقط در صورتی بازسازی برند موجه است که دلایل محکمی پشت آن باشد و اگر نه ارزش ریسک و هزینه آن را ندارد. اما اگر دلایل محکمی برای بازسازی برند وجود دارد پس اهداف را مشخص کنید و برای هدف‌ها شاخص‌هایی تعیین کنید.

برای مثال؛ اگر فکر می‌کنید برند فعلی با محصولات هماهنگ نیست و باعث سردرگمی می‌شود، نیاز به ریبرندینگ دارید؛ هدفتان هم این است که آگاهی از برندتان بیشتر شود.

اگر هدف از بازسازی برند فقط یک تازه‌سازی هویت بصری است، حتماً قبل از رونمایی آن را در گروه‌های کانونی مطرح کنید و بعد از رونمایی شاخص‌های کلیدی را زیر نظر بگیرید تا ببینید واکنش‌ها در بلندمدت چطور است. 

اپلیکیشن هایی همچون تپسی و اسنپ می توان اشاره کرد که به تازگی دست به تغییر ریبرندینگ خود زده اند و اما این کار را بر اساس یک استراتژی از قبل تعیین شده صورت گرفته.

هدف و شاخص‌های ریبرندینگ
درباره هدف و شاخص‌های ریبرندینگ
ریبرندینگ اسنپ
درباره ریبرندینگ اسنپ

پیشنهاد مطالعه: مقاله آموزشی اهمیت برند برای کسب و کار را حتما مطالعه کنید.

۲.تحقیقات بازار را شروع کنید

انجام تحقیقات بازار کمک می‌کند تا مطمئن شوید مشکل شناسایی شده واقعی است؛ شاید به واسطه بازخوردهای نادرست فکر می‌کنید، چنین مشکلی وجود دارد ولی در ذهن مردم همچین مشکلی وجود نداشته باشد.
در تحقیقات بازار ببینید چه افرادی از شما و چه افرادی از رقبا خرید می‌کنند. مقایسه این دو دموگرافیک و پرسونا کمک می‌کند بازار هدف را بشناسید و نیازهای مشتریان را پیدا کنید. با نظرسنجی از مشتریان فعلی و قدیمی از آنها بخواهید نواقص یا ضعف‌های برند را بیان کنند.

۳. برنامۀ بازسازی برند را بنویسید

وقتی مشخص شد برای حل چه مشکلی یا با چه هدفی قرار است ریبرندینگ انجام شود، وقت برنامه‌ریزی فرا می‌رسد. برای این‌کار اول مشخص کنید که ریبرندینگ شما کلی است یا جزئی. خب فرق این دو چیست؟
اگر چشم‌انداز (vision)، ماموریت (mission)، ارزش‌ها (value) و استراتژی‌های برند تغییر خواهد کرد، ریبرندینگ شما کلی است و در غیر این حالت جزئی محسوب می‌شود.

دقت کنید که ریبرندینگ هرچقدر وسیع‌تر باشد و نسبت به برند قبلی تغییر بیشتری داشته باشد، هزینه بیشتر و ریسک بالاتری هم دارد.

مثلاً وقتی هویت بصری برند به اندازه‌ای تغییر کند که هیچ ارتباطی با نسخه قبلی نداشته باشد، مجبور می‌شوید تا مدت‌ها به مشتریان یادآوری کنید این همان برند است اما در ظاهر جدید؛ این خودش کلی هزینه روی دستتان می‌گذارد.

در همین مرحله یک برنامه برای تغییرات بنویسید.

  • چه زمانی قرار است از برند جدید رونمایی شود؟
  • بازطراحی هر یک از بخش‌های هویت بصری، وبسایت، تیزرهای معرفی ریبرندینگ و… چقدر طول می‌کشد؟
  • سقف هزینه‌ها برای تمام مراحل چقدر خواهد بود

بعد از تحقیقات و برنامه‌ریزی، سند برند را تهیه کنید و در اختیار هر فرد یا بخشی که در روند کار دخالت دارد قرار دهید؛ طراح لوگو، طراح سایت، تبلیغ‌‌نویس و… با داشتن این سند کارشان را در راستای خواسته‌های مشتریان و اهداف برند انجام می‌دهند.

بازسازی برند
اهمیت بازسازی برند

پیشنهاد مطالعه: مقاله آموزشی کسب درآمد از وبلاگ نویسی را حتما مطالعه کنید.

۴. بازطراحی هویت بصری

در این مرحله بهتر است با کمترین عجله و با کمک افراد متخصص کارها را جلو ببرید. اگر در طراحی برند قبلی عجله کردید تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود حالا ارزشش را دارد تا برای یک برند قوی‌تر هزینه کنید.

حرف آخر

ما مشتریان در ارتباط مداوم با خدمات و تبلیغات برندها، شخصیتی انسانی از برند در ذهنمان می‌سازیم. اگر یک روز دوستمان را ببینیم که مدل مو یا تیپ و قیافه‌اش تغییر کرده، این تغییر باعث از بین رفتن رابطه نمی‌شود، اما اگر همین دوستمان از نظر فکری، ظاهری و رفتاری کاملاً تغییر کند، امکان دارد نتوانیم او را تحمل کنیم.

برندها هم مثل همین رابطه‌ها هستند. تا زمانی از برندها استفاده می‌کنیم که برای ما مفید و رضایت‌بخش باشند.

یکی از امکانات ویژه کسب درآمد استفاده از نرم افزار های ارتباط با مشتریان تحت وب با نام سامانه پیامک اطلاع رسانی است. پیشنهاد ما استفاده از سامانه اطلاع رسانی و مدیریت ارتباط با مشتریان لاین استور است. این سامانه را می توانید به صورت رایگان از سایت لاین استور دریافت کنید، 

ثبت نام رایگان در پنل ممبر و فالور لاین استور

امیدواریم این مقاله برای شما حکم راهگشا در انجام انواع استراتژی در کسب و کار را داشته باشد و بتوانید از مطالب آن سود ببرید. مشاوران با تجربه‌ ما که در اجرای انواع تبلیغات در فضای مجازی و کارکردن با قشرهای مختلفی از کسب‌و‌کارها را داشته‌اند،

می‌توانند به شما کمک کنند تا به طور موثری با بودجه‌ای که برای انواع استراتژی در کسب و کار خود در نظر گرفته‌اید بتوانید تبلیغات هدفمندی را راه‌اندازی کنید. برای کسب هرگونه اطلاعات می‌توانید با همکاران ما از طریق لینک های زیر در ارتباط باشد.

خانم مهندس پورنقی  خانم مهندس برومند

پاسخ خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • تلفن خود را همراه با صفر درج کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس برقرار کنند. مثال: 09375555555

فرم مشاوره